İnşaat Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi Belirsiz
Program İçeriği
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof. Dr. Tefaruk HAKTANIR
Tarihçe
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak kurulan İnşaat Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programı eğitim-öğretim faaliyetlerine 2021-2022 Güz yarıyılında öğrenci alarak başlamıştır.
Kazanılan Derece
Yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlar İnşaat Yüksek Mühendisi unvanı ile mezun olurlar.
Kabul Koşulları
İnşaat Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programına; Ülkemiz Üniversitelerinin herhangi birinin veya YÖK tarafından denkliği kabul edilmiş bir yurtdışı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümünden Lisans derecesine sahip (mezun) adaylar başvurabilir. İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Programına başvuru için adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sayısal puan türünden en az 55 almış olması gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programını başarı ile bitirenler Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ve yabancı dil sınavlarından yeterli not almaları koşuluyla doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarı ile tamamlamak için 120 AKTS karşılığı dersleri alarak öğretim programındaki derslerden başarılı olmak, 100 üzerinden en az 70 not ortalaması elde etmek ve tez çalışmasını başarı ile tamamlamış olmak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar yapı proje tasarım bürolarında, danışmanlık hizmeti veren inşaat sektörü birimlerinde, üniversiteler ve araştırma kurumlarında, Devlet Demiryolları, Karayolları, Devlet Su İşleri, İller Bankası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gibi kurumların inşaat dairelerinde, konut, işyerleri, oteller, bina türü endüstri yapıları gibi tüm bina inşaatlarında; yol, baraj, havalimanı, liman, su iletim hatları ve köprü gibi farklı alanlarda müteahhitlik hizmeti veren firmalarda görev alabilirler. Ayrıca bu alanlarda veya benzer çalışma alanlarında kendi işlerini kurabilirler. Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci gerekli sınav şartlarını yerine getirmek koşuluyla İnşaat Mühendisliği alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin akademik takvimde ilan edilen süreler içerisinde her yarıyıl başında derslere kayıt yaptırması gerekmektedir. Kayıtlı olduğu derslerin yarıyıl sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Her ders için değerlendirme kriterleri dönem başında ilgili öğretim üyesi/elemanı tarafından duyurulmaktadır. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, kısa sınav vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir.



https://obs.nny.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5810