Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Ergin ULUSOY
Tarihçe
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü adı altında ilk kez öğrenci alan bölümümüz, halen lisans düzeyinde eğitim vermektedir.
Kazanılan Derece
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden başarı ile mezun olanlar Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Derecesi alır.
Kabul Koşulları
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğu`nda mevcuttur.
Üst Kademeye Geçiş
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programından mezun olan öğrenciler lisansüstü öğrenim görmek için başvuru yapabilir.
Mezuniyet Koşulları
Her yarıyıl sonunda genellikle dönemin hemen bitişini müteakip iki hafta süreli dönem sonu sınavları vardır. Buna ek olarak, öğrencinin 6. yarıyılda 20 gün staj yapması ve bunu belgelendirmesi de gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Yönetim, toplum bilimi, siyaset, hukuk, kentleşme ve iktisat gibi sosyal bilimlerle ilgili konularda dersler alan bölüm mezunları için, başta kaymakamlık ve idare hakimliği olmak üzere, kamu bürokrasisinin çeşitli kademelerinde geniş istihdam imkanları mevcuttur. Öğrencilerin aldıkları eğitim, özel sektörde de çalışmaya elverişlidir.

Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Kamu Yönetimi bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Ölçme ve Değerlendirme
NOT DEĞERLENDİRME TABLOSU Başarı Notu 100 üzerinden eşdeğer puan A 90-100 B 80-89 C 70-79 D 60-69 E 55-59 FX 40-54 F 0-39 Buna göre bir dersten bir öğrenci; (A), (B), (C), (D) veya (E) notlarından birini almış ise o dersi başarmış sayılır. 2) (FX) notunu almış ise o dersi “şartlı” başarmış sayılır. Bir öğrencinin FX notu aldığı bir dersten başarılı olması için GANO’sunun en az 55 olması gerekir. (F) notunu almış ise o dersten başarısız sayılır.



https://obs.nny.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5450