Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Elektrik-Elektronik Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Mehmet Bilim
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Asuman Savaşcıhabeş
Sekreter
İdari Selvi Kirişçi
Tarihçe
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2012 – 2013 Eğitim – Öğretim yılında ilk kez öğrenci alarak lisans eğitimine başlamıştır.
Kazanılan Derece
4 yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlar Elektrik Elektronik Mühendisi unvanı ile mezun olurlar.
Kabul Koşulları
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, Lisans programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen merkezi sınav ile öğrenci kabul etmektedir. Ayrıca bölüm yönetim kurulunca onaylanan sayılarda yatay geçiş ve bölüm yönetim kurulunca belirlenen ve YÖK tarafından onaylanan sayılarda dikey geçiş ile öğrenci kabul edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Akademik Lisans Eğitim sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde Yabancı Dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (240 AKTS karşılığı) geçmek, 100 üzerinden en az 55 not ortalaması elde etmek ve 60 iş günü stajını başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Elektronik Mühendisliği lisans derecesi için tamamlanması gereken ders planında bitirme projesi de yer almaktadır. Bitirme projesi 8. yarıyıl dersi olarak değerlendirilmektedir. Programı tamamlayan, staj gerekliliklerini yerine getiren öğrencilerin ortalamalarının 100 üzerinden 55’in altında olmaması halinde lisans derecesi almaya hak kazanırlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar; Ülkemiz enerji sektörü, elektromekanik sanayi, haberleşme sektörü ve elektronik sanayinde istihdam edilebilmekte, kamu kuruluşlarında elektrik ve elektronik birimlerinde görev alabilmektedirler. Kuruluşların elektrik enerjisi üretim santralleri, enerji sistemleri, endüstriyel otomasyon, haberleşme, aydınlatma, kuvvet tesisatı, bilgisayarlarda yazılım ve donanım alanlarında çalışabilmektedirler. Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci dilerse Elektrik Elektronik Mühendisliği bilim alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Her ders için değerlendirme kriterleri dönem başında ilgili öğretim üyesi/elemanı tarafından duyurulmaktadır. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 40 puan alma zorunluluğu vardır.



https://obs.nny.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5391