İnşaat Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı İnşaat Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Tefaruk HAKTANIR
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Ali BOZER
Tarihçe
2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği adı altında ilk kez öğrenci alan bölümümüz, halen lisans düzeyinde eğitim vermektedir.
Kazanılan Derece
4 yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlar İnşaat Mühendisi unvanı ile mezun olurlar.
Kabul Koşulları
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YKS sınavından başarılı olmak. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlara başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
İnşaat Mühendisliği Eğitim-Öğretim Planında bulunan toplam 240 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarı ile tamamlayan, 100 üzerinden en az 55 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve 60 iş günü mesleki stajını tamamlayan öğrencilere İnşaat Mühendisliği alanında lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bir yapı türüne ihtiyaç duyulan her yerde mutlaka bir de inşaat mühendisine ihtiyaç vardır. Gelişen, büyüyen, dinamik iş gücüne ihtiyaç duyan ülkemizde, planlı ve doğru sosyal stratejilerle kentsel büyümeyi sağlayacak iyi yetişmiş inşaat mühendislerine talep vardır. Bu yüzden inşaat mühendislerinin iş bulma olanağı çok fazladır. İnşaat mühendisliği çalışmalarının bir bölümü büroda gerçekleşse de, önemli bir bölümü uygulama alanında yer alır.
Türkiye’deki toplam yatırımların % 46,1’ini inşaat sektörü oluşturmaktadır. İnşaat sektörü kendisine bağlı 200’den fazla alt sektörün üretime geçmesini sağlamaktadır. İnşaat sektörü, yoğun iş gücü kullanımı ile ülke istihdamına büyük katkıda bulunmaktadır. Bu yüzden çalışma alanları geniştir.
İnşaat mühendisleri;
• Yapı proje tasarım bürolarında,
• Danışmanlık hizmeti veren inşaat sektörü birimlerinde,
• Üniversiteler ve araştırma kurumlarında akademisyen veya Ar-Ge personeli olarak,
• Devlet Demiryolları, Karayolları, Devlet Su İşleri, İller Bankası, Bayındırlık Bakanlığı gibi tüm resmi kurumların inşaat dairelerinde,
• Konut, işyerleri, oteller, bina türü endüstri yapıları gibi tüm bina inşaatlarında; yol, baraj, havalimanı, liman, su iletim hatları ve köprü gibi yapı inşaatlarında müteahhitlik hizmeti veren firmalarda,
çok rahat iş imkânı bulabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten A, B, C, D, E harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yıla ait not ortalaması en az 55 olan öğrenciler, FX harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılır. Derslerden F notu alan öğrenciler başarısız sayılır.



https://obs.nny.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=5392&lang=tr