Diş Hekimliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 5
Azami Süresi (Yıl) 8
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Program Başkanı
Dekan CEM A. GÜRGAN
Tarihçe
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 26 Ağustos 2014 tarihinde 29100 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre alınan Bakanlar Kurulu kararınca açılma izni alınmış ve 2019 yılında tamamlanacak olan Fakülte ve Diş Hastanesi binalarıyla hem eğitim hem de klinik hizmetlerini vermeye başlamıştır.
Kazanılan Derece
Beş yıllık Diş Hekimliği Fakültesi Lisans Programını başarıyla tamamlayan öğrencilere “Diş Hekimliği” diploması ve “Diş Hekimi” unvanı verilir.
Kabul Koşulları
Programa öğrenci kabulü, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi web sitesinde yayınlanan usullere göre yapılmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ÜAK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 01.07.1996 Resmi Gazete Sayısı: 22683 ), LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi: 06.02.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28551) ile, ilgili üniversitenin lisansüstü eğitimle ilgili koşullarını karşıladığı durumda doktora programında öğrenim görebilirler. Diğer alternatif, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı’na (DUS) girerek başarılı oldukları takdirde, Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimi alabilirler.
Mezuniyet Koşulları
En az 300 AKTS kredisi eşdeğeri dersi alarak öğretim programındaki derslerden başarılı olan ve GANO’sunu en az 4.00 üstünden 2.00 düzeyine çıkaran, ilgili kurulun kararı ile mezuniyet koşulunu sağlayan öğrencilere lisans diploması verilir. Mezuniyet koşullarının belirlenmesinde NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ hükümleri uygulanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezun diş hekimleri:
Özel muayenehanelerinde hizmet verebilirler,
Özel kurum ve kuruluşlarda istihdam edilebilirler,
Devlet kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilirler,
Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı’na (DUS) girerek başarılı oldukları takdirde, Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimi alabilirler.
Uzman diş hekimi olarak özel veya devlet kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilirler,
Sayıları hızla artan devlet ve vakıf üniversitelerinde açılan doktora programlarına başvurarak doktora yapabilir ve sonrasında akademik kariyere devam edebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Programda öğrencilere kazandırılması hedeflenen yeterlik ve yetkinlikler, her bir eğitim-öğretim aşamasında kendi içinde ve aşamalar arasında sipiral sarmal şeklinde yatay ve dikey entegrasyonlar sağlanarak öğrenme hiyerarşisi, tekrarlama, bilgi-beceri-tutum bütünlüğündeyapılacak teorik ve/veya uygulamalı sınavlar, ödev ve projelerle değerlendirilecektir.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri, ile teorik ara sınavlar ve uygulama/ödev değerlendirmeleri ile klinik öncesi ve klinik performans durumlarının tespiti ve final sınavları bir bütün olarak değerlendirilecektir. Teorik bilgi değerlendirilmesinde klasik, çoktan seçmeli, açık uçlu, yanlış/doğru, ve öğrencinin problem çözme becerisini belirleyebilmek için vaka çözümlü (probleme dayalı) sorular öğrencilere yöneltilecektir. Ara sınavların %40’ı, final sınavının %60’ı öğrencinin geçme notunu belirler. Öğrenci dersten geçebilmesi için final sınavından en az 60 almalıdır. Fakültenin pratik uygulamalarında, öğrencinin her yarıyıl belirli sayıda pratik çalışmalarını verilen sürede tamamlaması ve teslim etmesi zorunludur. İlave olarak, öğrencilerin yıl içindeki pratik uygulamalarda ve teorik derslerde verilen ödev/proje ve sunum gibi performanslarının bütün halinde değerlendirildiği portfolyoları da yıl sonu başarı değerlendrilimesinde kullanılacaktır.
"Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri, ile teorik ara sınavlar ve uygulama/ödev değerlendirmeleri ile klinik öncesi ve klinik performans durumlarının tespiti ve final sınavları deperlendirmeleri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ölçme ve Değerlendirme Yönergesi esas alınarak yapılmaktadır.
"



https://obs.nny.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5768